maanantai 5. heinäkuuta 2010

Parvekeviljely, sisäviljely - ihan itte!

Säheltämällä oppii, tai sillä mentaliteetilla ainakin tämä upouusi puutarhuri itseään liikuttaa. Ei ole helppoa kasvattaa ruokaa! Hirvittävän janoisia ovat kasvit, ja jokaisella omat vinkeensä. Mutta hurja, miten tyydyttävää on oppia pitämään kasvivauvansa (jotenkuten) hengissä.

Jaan muutamia kuvia, jotka ehkä huvittavat ja antavat pientä potkua tehdä itse (paremmin). Parvekepuutarhan kuvissa näkyvät luonnollisesti vain ne rehuset, jotka ovat selvinneet hengissä hemmotteluistani. Loput olen syönyt armollisesti pois katkenneina, väärään paikkaan kasvaneina tai vähän liian mehevinä. Tomaatit ovat jo karttiasteella!

Kasvualustoissa löytyy - kirppisten ämpäreitä, altakasteluruukkuja, hillopurkkeja ja milloin mitäkin. Kunhan puhkoo astian kylkeen reikiä ja salaojittaa hyvin, tuntuu toimivan! Salaojituksena tässä puutarhassa on kiviä, ja niissä ämpäreissä, joihin en muka löytänyt murikoita, on oikeat ojitusputket monivitamiini-sihinätablettien putkiloista.

Samalla olen rakennellut huvikseni ihan ite altakasteluruukkuja hillopurkeista, idätyslaitteita kirppisten keittiöritilöistä ja herneiden tukirakennelmia niinikään kirpputorin "viepois"-naruhenkareista. Niin ja keittiössä viljeltäville salaateille astioita hienon harmaista irtojäätelöbokseista. Nyt ovat jo kaikki laatikoiden asukit hyvin lähteneet kasvamaan! Yhdessä on tulossa Ekolon rucolaa, mutta en vielä tunnista missä :)Ei niistä kaikista väkerryksistä ole näin nättejä tullut...

1 kommentti:

  1. Ja kunnia sille jolle se kuuluu - tomaattien ja stevioiden vaikeimman osion eli sen alkukasvatuksen teki viherpeukaloäiskäni, jolta kaikenmaailman sopottamis- viherpeukalointi- kasviskokkausneuvot ja avut satelevat :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.