sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Hilloa!

Puolukkahillo, kotimetsän superfood

(kertomalla omat määrät)
10 l ämpärillinen puolukkaa
1/2 kg (intiaani- tai täysruoko)sokeria - tai maun mukaan!
mehumaija ja sosemylly tms. soseuttaja

Puhdistetut puolukat laitetaan mehumaijaan ja niistä otetaan kolmisen pullollista mehua. Loput marjat veivataan sosemyllyllä (tai millä keksitäänkin!) soseeksi, ja lisätään sokeri. Saatu hillo, noin viisi litraa, säilyy jääkaapissa tai kylmiössä. Meillä kyseinen herkku säilytetään pikkuämpäreissä kylmiössä, josta sitä käydään lappamassa lasipurkkeihin jääkaappiin.

Hilloja voi myös yhdistellä kasvikunnan eri lahkoja yhdistelemällä - kokeile esimerkiksi kurpitsa-karviaishilloa, porkkana-karviaista... 


Vegaanin eglantilainen karviaismarjamarmeladi:

1 kg karviaisia
1dl vettä
1 kanelitanko
400g sokeria
100g sinistä keijua
3 tl No Egg -kananmunankorvaajaa sekoitettuna 6 rkl vettä TAI
3 rkl soijajauhoa sekoitettuna 6 rkl vettä
2 tl vanilliinisokeria

Laita puhdistetut karviaiset, vesi ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta muutama minuutti. Lisää sokeri ja margariini. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 min, ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita No Egg tai soijajauhot veteen ja sekoita kyseinen "eettinen muna" soseen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 10 min, kunnes sose on sakeaa. Poista kanelitanko. Lisää vanilliinisokeri. Tölkitä kuumiin tölkkeihin ja sulje tölkit heti.

Meillä ei ole koskaan tehty vain tätä yhtä annosta, joten en tiedä sakeneeko kyseinen annos kuinka marmelaadiksi. Isossa 10 litran kattilassa ei sakene ihan hyhmäksi, mutta ollaan pidetty notkeammastakin.
Kuka kokeilisi tätä omenoilla ja kurpitsoilla? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.