torstai 20. tammikuuta 2011

Kotiruokapyöryköitä

Sattuipa niin, että luin vasta Vegaia-lehden joulunumeron. Siinä oli juttua Jere Niemisen uudesta Vegaanin Kotiruokakirjasta (Moreeni 2010), jota olen jo jonkin aikaa halunnut päästä testailemaan. Kirja on oikein mahantäyttöruokaa vissiinkin, muhevia ja ruokaisia "äijäruokia". Kun sain kaverin kylään, niin yhdessä Vegaian lainaamin ohjein pyöriteltiin soijarouhepyöryköitä (tai ystävä pyöritteli, minun saavutuksenieivät olisi ihan noin kauniin symmetrisiä). Ja tosiaan - äijäsuosiotakin maistajapiiristä soijapallukoille herui!

Soijarouhepyörykät
1 pieni tai puolikas sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kiinteämaltoinen peruna
2 1/2 dl tummaa soijarouhetta
1 dl korppujauhoja
2 dl kaura- tai soijakermaa 
2 rkl kuivattua persiljaa
3 rkl soijakastiketta
1 1/2 rkl perunajauhoa
2 tl paprikamaustetta
1 tl murustettuja viherpippureita
1 tl rouhittua mustapippuria 
rypsiöljyä paistamiseen

(meillä ei ollut ihan samat mausteet, vaan maustepippuri, chili, basilika ja lempiruokani eli suola. Ja peruna korvattiin lisäperunajauholla)

Hienonnetaan kummankinlainen sipuli. Kuoritaan ja raastetaan peruna hienolla raastinpuolella. Sekoitetaan kaikki ainekset yhteen ja annetaan taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia. Muotoillaan taikinasta pyöryköitä ja paistetaan ne pannulla reilussa rypsärissä. 

Pyörykät voi ohjeen mukaan tarjoilla perunamuusin ja kermakastikkeen kera, ja varmasti maistuisi hyvin niin! Me syötiin pyörykät ihan vaan salaatin kanssa, mutta tässä vielä kastikkeenkin ohje blogin lukijoille:

Kermakastike
2 nokaretta margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl kaura- tai soijakermaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa. 

Sulatetaan margariini pannulla, sekoitetaan vehnäjauhot margariinin joukkoon ja ruskistetaan niitä noin 3 minuuttia. Lisätään kerma samalla sekoittaen, ja lopuksi lisätään pippuri ja suola. 

Herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.