sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Tee siitä leipää!

Yleensä, kun möhlin keittiössä kunnolla, teen siitä leipää. Tähän asti on aina onnistunut kyseinen ongelmanratkaisu! Tällä kertaa tein leipää oudon makuiseksi muotoutuneesta elävän ravinnon keitosta. Se oli jälleen näitä minun uteliaisuusratkaisujani koko keitto. Että "onpa ihmeellinen, mutta kun kerran on kirjaan kirjoitettu, niin kai se on hyvää!". Eipä ollut. Ei saa nauraa, mutta narahdin tosiaan yrittämään tehdä keittoa liottamalla ensin punaisia linssejä ja auringonkukansiemeniä, ja soseuttamalla ne suolan ja rakuunan kanssa tehosekoittimessa. Edes näddi auringonkukanverso koristeena ei pelastanut yritystä. 

 

Pistin keiton jääkaappiin siksi aikaa, kun hauduttelin ajatuksia, ja sitten päätin - tehdä leipää. Aiemmin olen tehnyt saman ratkaisun lukuisista kasvimaitoyrityksistä, okarasta, misoisesta tahnasta, tuorepuuroista, perunamuussista... Tällä kertaa tehosekoitin edellämainittuun huonon onnen keittoon liotettuja tattarisuurimoita, öljyä ja mausteita (kuminaa, korianteria, garam masalaa ja suolaa). Jaoin matskun muffinipellille ja paistelin uunissa 150 asteessa ja jälkilämmöissä. 

Tulipa aika hyviä lämpimäisiä! Vanhat keinot siis toimivat yhä, eikä tarvitse laittaa ruokaa kompostiin. Voi kokeilla vaikka mitä, kun aina on varasuunnitelma!  :)  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.