sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Hetken herkistely

Koska nokkasiilit ovat ylisöpöjä, ja koska se yksi nokkasiilin kuva vaikuttaa vetävän blogiin lukijoita (ihan totta!), jaan elämää tärkeämpiä kuvia. Vihreys ja luonnonsuojelu suojelee tällaisiakin ötököitä, ja siksi sitä jaksaa yrittää olla ekomörkö. Kiehtovia otuskuvia täytyy katsoa välillä siksikin, että jaksaa käydä läpi, kirjoittaa, lukea ja ajatella niitä karumpia puolia suhteessamme eläimiin. Jaksaa muistella, miksi sitä puputtaakaan rehujaan ja yrittää ns. piipertää. Tein joskus historiassa, eräänä herkistelyn hetkenä niinkin, että myin kaikki kämpästäni irronneet kamppeet huuto.netissä ja pistin rahat WWF:lle viestinä "Nokkasiilien suojeluun". Vai oliko se maitovalaiden? Kuitenkin. 

Heh.

Nokkasiili on muniva nokkaeläin. Nokkasiilien heimoon kuuluu neljä lajia, jotka kaikki elävät Australiassa ja Uudessa-Guineassa. Otusten biologiasta tiedetään hyvin vähän, mutta kolmen lajin neljästä tiedetään olevan hyvin uhanalaisia. Heimon suojeluun on onneksi viime aikoina panostettu. Nokkikset syövät lieroja ja hyönteisiä, elävät melkolailla solitaarista elämää ja munivat kerrallaan yhden pienen nahkapintaisen munan. Nokkisvauvoja siis, olkaatte hyvät! (Kuvien lähteet, ellei muuta mainittu, Dark roasted blend).




(kuva: www.telegraph.co.uk)
Aikuinen yksilö  (kuva: Jupiterimages Co.)

Ekstra: vesinokkaeläimen poikasia 



2 kommenttia:

  1. BTW - Nokkasiilin poikanen on nimeltään "puggle". Kun se on kuoriutunut, se kömpii emon pussiin kasvattamaan piikkejä ja juomaan emon iholle tihkuvaa maitoa :D

    VastaaPoista
  2. ...tai sitten emo laittaa sen pussiin. Saatoin sekottaa kenguruihin, joissa rääpälevauva kiipeää itse :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.