keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Monenlaista mantelimaidosta


Uusin ihastukseni on mantelimaitojauhe, etenkin leivonnassa. Kun leivontakärpänen puraisee keskellä yötä, ei kaapissa ole taatusti sopivaa kasvimaitoa - siispä mantelimaitojauhe apuun! Etenkin kun se tekee kaikista tylsimmistäkin leipomuksista ihanan makuisia. Iso pakkaus säilyy pitkään ja tulee käytössä edulliseksi.

Mantelimaidolla voi korvata maidon tai veden kaikissa makeissa ja suolaisissa leipomuksissa. Maustetut mantelimaidot kuten hasselpähkinä tai kinuskilla ja vaniljalla maustettu kastanja ovat etenkin makeissa leivonnaisissa nannaa!

Leivät, pullat, kuivakakut, jälkiruuat, kaakaot, kahvin ja teen maustaminen, juomat, smoothien pohjat, jäädykkeet... mantelimaito sopii näihin kaikkiin!


Arjen gourmet-teeleipä 

  • 2 dl luomukaurahiutaleita 
  • 2 1/2 luomujauhoja (tai jätä kaurahiutaleet pois ja käytä 2dl graham- ja 2dl vehnäjauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl sokeria (esim. palmusokeria)
  • 1/tl kristallisuolaa 
  • 3 mitallista Mandorle mantelimaitojauhetta
  • 2 dl vettä 
  • 2-3rkl miedon makuista öljyä, esim. kookosöljy
Sekoita kuivat aineet keskenään (myös mantelimaitojauhe). Lisää vesi ja juokseva öljy ja sekoita nopeasti puuhaarukalla (älä vaivaa, teeleipiin tulee muuten liikaa sitkoa). Tee leivinpaperille kaksi lättänää leipää ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 min. Teeleivät ovat valmiita, kun reunat ovat kullanruskeita. Tarjoile lämpimänä.
Teeleivät ovat ihania, kun valmistuvat nopeasti ja niihin voi lisätä mitä vain mausteita, yrttejä, jauhoja...

Mantelimaitojauheissa on ainesosana "manteli, josta rasva poistettu" eli siis mantelista on puristettu ensin öljyä Mandorlen omalla mekaanisella menetelmällä, ja kuivamassasta tehdään juomajauhe. Kyseessä ei siis ole erikseen vähärasvaiseksi jalostettu tuote, vaan erinomainen tapa käyttää koko manteli!

Seuraavaksi testiin pääsee tämä mantelimaitojäätelö: http://blogs.kqed.org/bayareabites/2011/04/28/vegan-almond-milk-ice-cream-3-recipes/

2 kommenttia:

  1. Heippa! Tiedän, että tämä on vanha postaus, mutta osaisitko kertoa mistä saisi mantelimaitojauhetta tai riisimaitojauhetta? En löydä mistään :O.

    VastaaPoista
  2. Moi! Mantelimaitojauhetta löytyy ainakin Ekolosta: http://www.ekolo.fi/tuote/mantelijuomajauhe/3760030721111/ :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.