maanantai 21. tammikuuta 2013

Tuorepuuroa kaikilla mausteilla

Tuorepuuro on hyvä alku päivälle. Nälkä pysyy puuroaamiaisen jälkeen poissa pitkään, mutta olo jää silti mukavan kevyeksi. Lempipuuroni syntyy tattarista ja taateleista. Teen yleensä puuroa kerralla vähän isomman annoksen. Kun puuroa on pyöräytetty kerralla parin päivän tarpeiksi, säästyy sekä aikaa että vaivaa. Vähän isompi annos on myös kivempi ja helpompikin valmistaa, kuin ihan pikku satsi, jonka saa kaapia tehosekoittimen pohjalta.


Tattari-taatelituorepuuro (n. 3 annosta)
 Aloita puuron valmistus tattarin huolellisella huuhtelulla. Tämä onnistuu kulhon ja siivilän avulla. Huuhdeltu tattari saa liota ainakin kahdeksan tuntia, yksinkertaisinta on antaa sen olla vedessä yön yli. Lionnut tattari muuttuu jännästi limaiseksi. Huuhdo tämä limaisuus tattarista pois siivilän avulla. Kun kaikki kalvot ovat kaikonneet, pane tattari tehosekoittimeen. Heitä sekaan taatelit, joko tuoreet tai kuivatut versiot. Kuivattuja taateleita kannatta myös liottaa ainakin muutama tunti ennen käyttöä.Lisää seokseen vettä, kunnes seos on sopivan puuromainen. Mahdollinen taateleiden liotusvesi kannattaa ehdottomasti hyödyntää tässä,


Tuorepuuron kavereiksi sopivat monelaiset lisukkeet, esimerkiksi marjat ja hedelmäpalat. Tällä kertaa tein puurolle "hillon" kuivatuista viikunoista, vastaavan kastikkeen voi valmistaa muistakin kuivatuista hedelmistä, kuten taateleista tai aprikooseista tai näiden yhdistelmistä. Kastikkeen resepti on superhelppo:

Viikunakastike 
Laita viikunat likoamaan vesitilkkaan. Kun viikunat ovat pehmennet (tämä vie parisen tuntia), kippaa koko komeus tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi.

Tuorepuuron lisukkeeksi sopii myös cashewpähkinöistä valmistettu vaniljakastike. Tällä kertaa kokeilin vähän uutta ja tein soossin Raw food -makeita herkkuja raakaravinnosta -kirjan reseptillä, joka poikkesi aiemmin käyttämästäni siinä, että tähän versioon tuli cashewpähkinöiden lisäksi myös puolikas avokado. Lopputulos olikin vielä asteen verran aiempaa kermaisempi. Kirjan ohjeella vaniljakastiketta tulee aikamoinen määrä. Reseptin voi siis huoletta puolittaa.

Vaniljakastike
 Mittaa vesi ja cashewpähkinät tehosekoittimeen. Jauha hienoksi. Lisää muut ainekset ja hienonna uudestaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.