keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tatuoinnin hoito luomukookosöljyllä


Muutama viikko sitten otin tatuoinnin ja tällä kertaa kokeilin kuvan hoidossa uutta konstia: luomukookosöljyä. Homma toimi niin hyvin, että päätin jakaa vinkin muillekin.

Ohjeita tatuoinnin hoitoon on varmasti yhtä monta kuin tatuointeja ottaneitakin. En väitä olevani mikään ekspertti, mutta sen verran olen penkissä istunut, että vertailupohjaa aiempaan löytyy. Tässä esittelemäni tapa ei välttämättä kaikille sovi, mutta tiedän, että on ihmisiä jotka tätä ovat miettineet, joten heille kirjoituksestani saattaa olla hyötyä.

Olin jo aikaisemmin jossain internetin syövereissä törmännyt tekstiin, jossa kerrottiin, että neitsyt kookosöljy sopii hyvin myös vasta hakatun tatuoinnin hoitoon. Koska meidän taloudessa ei oikein muita rasvoja kosmeettisesti enää käytetä, niin päätin kokeilla kookosöljyä tähänkin.

Yleensä tatuoinnin hoitoon suositellaan apteekista ostettavaa antiseptistä voidetta. Myös kookosöljy on antibakteerista ja tulehdusta ehkäisevää. Siksi rohkenin sitä kokeilla, vaikka heinäkuun helteet ja mätäkuu paahtoi päälle.

Tatuoijana toimi Kristian Liljelund Legacy tattoosta. Valitsin paikan koska tiesin sen olevan vastuullinen, omaavan vahvan etiikan ja kaiken olevan muutenkin kunnossa aina hygieniasta laadukkaisiin väreihin saakka. Lisäksi tiesin tatuoijan olevan erittäin taitava ja tekevän sellaista jälkeä, että tatuointi näyttää vuosienkin kuluttua vielä hyvältä.

Arkistokuva: Jani L.
Krisse hakkasi kylkeeni isohkon kuvan reilussa kolmessa tunnissa. Kun piina oli ohi ja tatuointi valmis joskus kahdeksan aikaan illalla, se voideltiin tatskaliikken rasvalla ja kelmutettiin. Kotona ennen nukkumaanmenoa pesin tatskan huolellisesti kuumalla vedellä, voitelin reilusti kookosöljyllä ja laitoin uuden kelmun. Aamulla ennen töihinlähtöä ja päivällä lounasaikaan tein saman uudestaan. Kotiin palattuani joskus ennen viittä pesin ja öljysin tatuoinnin taas. Nyt jätin kelmun pois ja olin loppupäivän ilman paitaa, jotta haava pääsisi kunnolla hengittämään. Ennen nukkumaanmenoa taas pesu ja öljyäminen. Seuraavan parin viikon ajan pesin tatuoinnin aamuin-illoin ja öljysin muutamia kertoja päivässä aina kun tatuointi tuntui kuivalta.

Henkilökohtaisesti tatuoinnin ottamisessa ärsyttävintä on ennen ollut se sietämätön kutina, joka alkaa muutaman päivän kuluttua kuvan oton jälkeen. En ole varma, mutta minusta tuntuu, että yksi syy kutinaan on myös sellaisen ihon jatkuva rasvaaminen, jota ei normaalisti rasvaa. Ja raapiminen on tietenkin kiellettyä. Kookosöljyllä kutina väheni minimiin. Vain muutaman kerran teki mieli raapia. Silloin annon pieniä läimäytyksiä paidan läpi. Myös rupi jäi aiempaa pienemmäksi ja tatuointi paranikin alle kahdessa viikossa kokonaan.

En voi mennä takuuseen, että kookosöljy toimisi kaikilla, mutta minulla se toimi loistavasti. Tämän kokemuksen jälkeen en henkilökohtaisesti aio muuta rasvaa tähänkään vaivaan enää käyttää.


Käyttämäni öljy oli Ranskalaisen Bio Planeten luomu neitsyt kookosöljy.
Lisää infoa tatuoijasta: www.legacytattoo.fi
Kuvia Krissen tatuoinneista myös hänen Facebook-sivuillaan
.

4 kommenttia:

  1. Hei, loistava idea! (Niin, ja hieno tatska myös!) Olen itse käyttänyt tatuointieni hoitoon Bachin Rescue Remedy Creamia, mutta luomukookosöljy on kyllä roimasti edullisempaakin. Laskeskelin jo huolissani, montako tuubia joudun käyttämään kun otan ison selkäkuvan, mutta tämähän muuttaa budjettia. Jee, jää enemmän rahaa tatuointeihin!

    VastaaPoista
  2. Käykö tatuoinnin hoitoon myös kookosrasva? Cocovin purkki kyseessä?

    VastaaPoista
  3. "Vain muutaman kerran teki mieli raapia. Silloin annon pieniä läimäytyksiä paidan läpi" - nauroin ääneen! :D

    VastaaPoista
  4. Kookosöljy toimi täydellisesti tatuoinnin hoitoon. Ei rupea eikä muitakaan ongelmia 😁

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.