perjantai 18. kesäkuuta 2010

Ekoblogi aloittelee

Ekoloinen syntyi ajatuksesta loisia viherilmiöiden parissa ja hamstrata omalle sivustolle ajatuksia kiinnostavista löydöksistä. Projektin mahdollistaja on Ekokauppa Ekolo, näkökulma ekologian opiskelijan, idealistin ja monitahopuuhastelijan. Vauhdissa pitävänä voimana vaikuttaa mahdollisimman luomu vegaanipöperö, joka onnistuu milloin mitenkin, soveltaen, kokeillen ja sopottaen.

Blogimaailman ensihaparoinnissa hupeni purkki kurpitsansiemeniä, kourallinen mustamarja-aroniaa sekä hassu kylmäkeitto linsseistä, selleristä ja tomaatista... Syötynä suurella arvostuksella kaikkea maassa viljeltyä kohtaan oman vuokrapalsta kasvaessa yhä vain savea ja juolavehnää. Mainittakoon kuitenkin oman itsetunnon vuoksi, että parvekkeellamme elää puskakaupalla tomaattia, steviaa, krassia, fenkolia ja muuta maistuvaa. Tiskipöydällä kasvaa lisäksi versotuslaitteessa auringonkukan versoja, ja astiakaapissa taikinakulhollinen iki-ihania tattarinituja, ekoloisen vakioravintoa.

Ekoloisen ominaisuudessa toivon tietenkin blogille lukijoita, mutta myös keskustelua, ideoita ja parannusehdotuksia tuleviin resepti- ja ajatuskyhäelmiin! Lopuksi ensimmäinen ohje..


tattarin idättäminen

reippaan kokoinen astia
siivilä
tattarin suurimoita niin paljon kuin ~viiden päivän aikana oletat syöväsi
vettä

1) Laita tattarisuurimot likoamaan puoleksi tunniksi - yön yli, jotain tältä väliltä
2) Huuhtele siivilässä oikein kunnolla (tattarista irtoaa itämistä estävää punertavaa ainetta)
3) Ravista siivilästä enimmät vedet pois
4) Kippaa itämisastiaan (vaikka siihen sellaiseen taikinakippoon)
5) Anna itää, syömisen voi aloittaa kun itua näkyy, seuraavana päivänä, muutaman tunnin päästä tai heti, jos on kova nälkä.

2 kommenttia:

  1. Onnea, menestystä ja raikkaita myötätuulia uudelle blogille ja blogistille! tv. hevosen häntäjouhien virkkaaja.

    VastaaPoista
  2. Paljon kiitoksia! Pyörän sisuskumien ompelijana arvostan toivotusta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.