Rouskunapit
1/2 litraa kangasrouskuja
Liemi:
1 dl säilöntäetikkaa
2 dl vettä
1 1/2 tl suolaa
(+ puhtaita purkkeja - kuumenna esim. uunissa desinfioidaksesi)
Liota rouskuja kylmässä vedessä muutama tunti tai vaikka yön yli. Sitten ryöppäys: kuumenna litra vettä kiehuvaksi ja keitä sieniä siinä 5 min. Kaada vesi pois ja huuhtele sienet, ja keitä uudelleen 5 minuuttia toisessa vesilitrassa. Huuhtele sienet jäähtyneiksi ja valuta vesi pois. Mittaa kattilaan liemiainekset ja laita sienet sinne. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada koko hoito puhtaisiin säilöntätölkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.