perjantai 3. joulukuuta 2010

Joulujälkkäri :)

Raportti ja synnintunnustus: Sopotin aika kivan pikku jälkkärin pikkujouluhengessä. Siihen tuli melkein kokonainen 400 ml:n kookosmaitotölkki, iso kourallinen liotettuja luumuja ja niiden liotusvesi, pari ruokalusikallista rusinoita, hiukkasen siemeniä ja pähkinöitä sakeuttamaan, ja yksi banaani. Niin, ja mausteeksi se Brazierilainen 1/4 teelusikallista neilikkaa, kaneliakin olisin laittanut jos olisi sattunut olemaan. Makeuttimeksi laitoin steviaa, mutta suosittelen mieluummin vaikka intiaanisokeria, stevia ja luumu kun eivät jotenkin aina sovi yhteen. Sekoitus tehosekoittimella ja valmista on! Tulee tuollainen allaolevan kokoinen kahden hengen annos, ja lisäksi jää ihan mukavasti kokille rapsittavaakin :)  

joulujälkkäri rusinakoristeella
Pitäisi kyllä alkaa kohta taas blogata muutakin kuin nestemäisiä ruokavinkkejä - ainakin ajattelin taas kokata kotiväen pikkujouluihin joitakin kivoja vegaaniversioita; seitankinkku ja vegaaninen waldorfinsalaatti ainakin lienevät tulossa blogiin :) Mutta paljastettakoon, että tuolla luonnosten uumenissa vaanii myös lisää outoja pirtelöohjeita viimeistelyä ja julkaisua odottamassa.

3 kommenttia:

 1. Joo, pirtelöt voi ainakin mun puolesta laittaa sivuun hetkeksi, sillä meillä hajos tehosekoitin! ;)

  VastaaPoista
 2. Huh, toivottavasti ei meikän ohjeisiin :DD

  ...ei vaan, eiväthän ne kovassa käytössä ole kovin pitkäikäisiä - niitä superkalliita monen tonnin laitteita lukuunottamatta. Mun Wilfa on kestänyt yllättävän hyvin ilman mitään ongelmia, mutta olenkin pidättäytynyt kaikista riskijauhamisista (jäämurska, kuivat aineet jne) sen kanssa :)

  ...ja silti on kyllä se yksi postaus tulossa vielä pirtelöistä, lienee sauvasekoittimen käyttöönotto sitten paikallaan ;D

  VastaaPoista
 3. Joo, sauvasekottimienkin kanssa ollut huonoa tuuria...en tiedä kuinka mones on menossa. Onkohan käyttäjässä vikaa... ;) Tehosekoitinkin on suht uus ja jo kertaalleen korjautettu.

  Pirtelöistä tykkään kyllä tosi paljon, eli jatka vaan reseptien jakamista ainakin mun puolesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.