keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Vegaaninen Pascha!


Löysin tämän vegaanisen pascha-reseptin Kamomillan Konditoria-blogista ja näin pääsiäisen lähestyessä, olihan minun pakko kokeilla sitä itsekin. Ja ihastua! Kuvieni esteettisistä seikoista huolimatta, tämä pascha oli aivan helkutin hyvää! 


 Mainittakoot, että en muistaakseni ole syönyt myöskään perinteisesti valmistettavaa paschaa aikaisemmin, joten en pysty maun puolesta vertailemaan. Puolet jätin äidilleni ja puolet söin itse - yhdeltä istumalta! Siitä voi ehkä päätellä, oliko hyvää vai ei. 

Mitkä ovat sinun pääsiäisherkkusi?Kuvassa näkyvä tumma "läiskä" saattaa johtua käyttämästäni Arenga-palmusokerista, Esteettisesti saattaa siis palmusokeria käyttämällä syntyä pieniä näköhaittoja, mutta makuun Arenga palmusokeri vaikutti vain erittäin positiivisesti. Käytän myös (Masarangin) palmusokeria koska se on kestävää ja eettistä - palmusokeri saadaan valuttamalla sokeripalmun kukinnoista mahlaa. Puuta ei siis tarvitse vahingoittaa tai kaataa ja niin palmun pitkät juuret, jotka suojaavat maata muun muassa eroosiolta saavat jatkaa hyvää työtään. Jopa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO on nimennyt palmusokerin maailman ekologisesti kestävimmäksi makeutusaineeksi.
Jos myös sinun tekee mieli Paschaa, tässä herkkuohje:

1 prk soija- tai kauravispiä (esim. Soyatoo! soijavispi)
3 dl maustamatonta soijajogurttia
0,25 dl sitruunamehua
0,5 tl raastettua sitruunankuorta
0,5 dl sokeria (Vaikka Masarangin Arenga palmusokeria)
0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
1 dl mantelijauhoja (tai vaikka maamantelijauho)

Tee näin:

Vatkaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Mittaa loput ainekset toiseen kulhoon ja sekoita ne lusikalla tasaiseksi. Yhdistä massa soijavispin joukkoon ja sekoita varovaisesti tasaiseksi, jotta vaahdon ilmakuplat eivät karkaa. Laita paschamassa valumaan jääkaappiin kahvinsuodattimessa, talouspaperilla tai harsokankaalla vuoratussa siivilässä tai reikäpohjaisessa kukkaruukussa. Myös oikeaa paschamuottia voi tietysti käyttää, jos sellaisen omistaa. Odota seuraavaan päivään, kumoa varovaisesti tarjoiluvadille ja koristele vaikka manteleilla tai rusinoilla!

Resepti ja ohje lainattu Kamomillan konditoria-blogista www.kamomillankonditoria.com

HYVÄÄ (HERKULLISTA) PÄÄSIÄISTÄ! :)

1 kommentti:

  1. Söiköhän tämä kommenttiin kun ei näy, eikä tullut mitään ilmoitusta moderointijonostakaan?

    Olen kehittänyt myös vegaanisen pashan, jota vein eilen (sokerittomana versiona) tuliaisiksi hollantilaisille kavereille ja tykkäsivät kovasti. http://www.fiikus.net/?reseptit.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.