tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kuvamaraton alkaa: Helsingin Ekolo!

Kävin sorkkimassa Helsingin Ekolon hyllyjä viikonloppuna. Esittelen ensin joitakin ruokapuolen suosikkeja, ja seuraavassa postauksessa muita juttuja. Pistän mukaan paljon valokuvia, jotka varmaan parhaiten toimivat muiden kuvaajien itsetunnon pönkittäjinä tai älä-tee-näin-esimerkkeinä. Ovat nääs niin kulahtaneella pokkarilla otettuja, ettei kuvista edes näe, onko niissä tarkennusta ennen koneelle siirtämistä :D

Helsingin Ekolo sijaitsee siis Hakaniemessä, ympyrätalon takana keskustasta tullessa. Kuvasin muutamia Ekolon ympäristöä säästäviä klassikkotoimintoja, jotka kannattaa muistaa. Sen lisäksi haluan näyttää joitain juttuja kestävämmän kehityksen mukaiseen ruokailuun, lahjomiseen tai itsensä hemmotteluun. 

Korkeanvaloisa Helsingin  Ekolo ja riemukas putelimäärä :)
Toista suuntaa ja turhauttava, epätarkka kuva

Aloitetaan siis ruokapuolelta - suosikistani :) Muutama klassikko näkyy yläkuvassakin. Runsas määrä eri viljoja sekä Suomesta että muualta. Luomuna tietenkin. Jyviä, jauhoja, suurimoita, leseitä, hiutaleita, pastaa, spagettia, muroa, mysliä... Hamppuakin voi bongata monessa muodossa, se kun on niin symppis typensitoja-, hiilidioksidisyöppö-, jne-kasvi. Luomut hedelmät ja vihannekset tottakai ovat saatavissa aina niin kauan kun eivät loppuun myy ;) Tuolla vastakkaisessa nurkassa möllöttävät. Ekolon historiassa yksi olennaisimmista promotuista tuotteista ovat mielestäni kasviproteiinituotteet. Niitä ovat monenmalliset soijanykeröt, palkokasvit sekä kuivina että purkeissa, vanhasta perinteestä muokatut tofu- ja seitantuotteet, sekä uudemmanlainen soija- ja vehnäproteiini"liha". Viimeksimainittuja on sekä nakkimallissa että muina muotoina :) 

Mieletön valikoima hyviä rasvoja (myös kookos löytyy)!
Eettisiä kestävän kehityksen nakkeja :D
Sen lisäksi, että ruokaa on hyvät varastot saatavilla, Ekolosta löytyy myös keinoja tehdä loppukäsittelynsä itse, ja siten varmistua tuoreesta aromista. Kuten Jyväskylässä, kahvin ja jauhot voi jauhaa huristaen koneella ja hiutaleet litistää kammesta kääntäen. Meillä on kotona tuollainen hiutalepuristin, ja olen litistänyt sillä innoissani vaikka mitä - myös hampunsiemeniä lastuiksi proteiinipatukoihin.  Hiutalepuristin tuo kivaa rakennemuuntelua myös elävän ravinnon puuroihin. Raakailijalle on muuten tarjolla, ihan myynnissä, vihermehupuristimia. Varsin käytännöllisiä, koska perus mehulinko vain viskelee oraat astian reunoille.  

Mahdollisuuksia jauhaa itse tuoreita hiutaleita, jauhoja, kahvia...

Vihermehu- tai oraslinko
Herkkuvalikoima on tietenkin olennaista kuvata tässä. Sääli, etten hoksannut ottaa kuvia karkki- ja välipalapatukoiden valikoimasta. Protsku- ja raw-patukkaosasto on jotenkin niin omaa suosikkialuetta, että pidin liian itsestäänselvyytenä ja unohdin kuvata. Ostin kylläkin, ja sainkin kulkiessani lähellä Satsin ulko-ovea kyselyitä siitä, mistä ostan protskupatukkani, ja voiko kasvisproteiinista riittää kunnon patukan mittoihin. Voi sentään - voi kyllä! :)  Tässä kuitenkin muuta herkkuaineistoa:

Soijapohjaista jääteöä kesännälkäisille...
Luomusuklaassa löytyy...
...myös suosikissani Anandassa!

Huikeaa Zapatistikahvia, joka puhutti Sosiaalifoorumissa.
 Ansaitsee reiluudessaan oman bloggauksensa myöhemmin

Myös teenjuojille löytyi ihmeitä: Aladdinin teekannu 
Uusia luomuenergiahörppyjä tarvitseville:
vihreää teetä, gingsengiä, acaita...
lue lisää: www.powershotbrands.com

Ja vielä - jos rekkukin tuntuu vaativan keke-ruokaa... :)

2 kommenttia:

  1. Olipa ihania kuvia, vesi herahti kielelle. Upean näköinen liiketila, sääli että on hesassa eikä tampereella.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! :) On kyllä kerrassaan valoisa ja ihana tuo Helsingin tila, sääli, ettei siitä pääse täysillä nauttimaan ja kaikkia tuoksuja nuuhkimaan nettikaupan kautta.

    Jyväskylänkin Ekolosta on tulossa postaus, se ei tilana ole noin korkea, mutta värikkäänantoisa sekin pikku kahviloineen :)

    Toivottavasti ehdit sieltä Tampereelta käväistä jommassa kummassa - Jyväskylän tai Helsingin EKolossa - jossain välissä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.