maanantai 16. maaliskuuta 2015

Numi – puhtaasti teetä

Teen valmistaja Numi toteaa vankalla itsevarmuudella tuottavansa maapallomme puhtainta teetä. Mutta mitä tällä puhtaudella oikeastaan tarkoitetaan ja kuinka selvästi puhtaus tulee ilmi Numin tuotanto- ja kulutusketjun eri osissa?


Maailman puhtainta teetä?
Ahmed Rahim ja hänen siskonsa Reem Rahim perustivat Numi Organic Tea:n vuonna 1999 pohjautuen heidän haluunsa edistää yleistä kehon ja mielen hyvinvointia. Koska mielemme ja kehomme ovat loppujen lopuksi yhtä luonnon kanssa, on ympäristön hyvinvoinnista huolehtiminen ollut luonnollinen osa Numin toimintaa sen perustamisesta lähtien. Sisarukset ovat alusta asti sitoutuneet kunnioittamaan luontoa, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että heidän tuotteensa ovat 100% puhdasta luomutuotantoa.

Luonnonmukaisuus näkyy Numi-teen valmistuksessa teen viljelyn lisäksi myös sen poimimisessa sekä maustamisessa. Esimerksiksi Numi-teen teelehtien poiminnassa ei käytetä lainkaan koneita, vaan joka ikinen lehti poimitaan käsin. Lisäksi erilaiset maut Numin teehen saadaan oikeista hedelmistä, kukista ja mausteista, eikä esimerkiksi luontaisista tai luontaisen kaltaisista aromeista.Maut Numin teehen saadan täysin luonnollista raaka-aineista
Itse tee, jota Numi valmistaa on siis puhdasta ja luonnonmukaista. Mutta entä Numin tuotantoketjun puhtaus? Teentuottajamaat ovat valitettavan usein köyhiä, mistä syystä Numi onkin halunnut ottaa erityisesti huomioon käyttämänsä teen viljelijät sekä heidän oikeutensa ja olosuhteensa. Numi tekee esimerkiksi läheistä yhteistyötä useiden pienviljelijöidensä kanssa, joita he ovat auttaneet pääsemään osaksi Reilua kauppaa. Tätä voidaan pitää erityisen tärkeänä johtuen teemarkkinoiden vaikeasta tilanteesta sekä teen hinnan jatkuvasta laskusta.
Numi tukee Reilun Kaupan kasvua teentuottajamaissa
Näiden seikkojen lisäksi Numi on halunnut huolehtia luonnon hyvinvoinnista tekemällä suurimman osan sen pakkauksista kierrätettäviksi. Numi on palkittu kestävääkehitystä tukevista pakkausratkaisuistaan ja esimerkiksi pahvipaketit, joihin teepussit on pakattu on tehty 85 prosenttisesti kierrätysmateriaalista. Numi myös valitsee yhteistyökumppaninsa tarkkaan ja esimerkiksi sen suurin teenpussittaja hyödyntää erittäin laajasti aurinkoenergiaa. Vaikka teen, kuten minkä tahansa tuotteen, valmistus kuluttaa pakostikin energiaa ja luonnonvaroja Numi pyrkii tekemään sen mahdollisimman puhtaasti. Numin kunnianhimoisena tavoitteena onkin päästä "nollakulutustilanteeseen" tekemällä kulutustaan vastaavan määrän investointeja hiilidioksidipäästöjä vähentäviin sekä uusiutuvaa energiankulutusta tukeviin kohteisiin esimerkiksi Big Tree Climate Fund -järjestön kautta.Numin teepakkaukset ovat luontoystävällisiä ja monet täysin kierrätettäviä
.
Puhtautta voidaan löytää myös muualta Numin toiminnasta. Numi on innokkaasti mukana erilaisissa hyväntekeväisyysprojekteissa, joilla halutaan edistää luonnon, viljelijöiden sekä teenjuojan hyvinvointia. Esimerkiksi tänä vuonna Numi tukee maailman vesipäivää keräämällä rahaa Together for H2OPE -projektin kautta. Numi on yhdessä Charity: water -järjestön kanssa järjestänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja kestävien juomavesiratkaisujen luomiseen alueilla, joissa niihin on kova tarve. Tällaisia kestäviä ratkaisuja ovat esimerkiksi porakaivojen rakentaminen sekä vedenkeruualtaiden ja vedensuodattimien asentaminen. Numi uskoo, että jokaisella tulisi olla oikeus puhtaaseen juomaveteen, minkä toteutumista se haluaa projektin kautta avittaa.


Numi tekee yhteistyötä Charity: Water -järjestön kanssa Together for  H2OPE -projektin hyväksi. Projektin tarkoituksena on kerätä varoja kestävien juomavesiratkaisujen rakentamiseen.

Numi perustelee maailman puhtaimman teen -tittelinsä siis itse teen kokonaisvaltaisen luonnonmukaisuuden,teenviljelijöiden oikeuksista huolehtimisen, ympäristön kunnioittamisen sekä laajan hyväntekeväisyystoiminnan kautta. Me toteamme, että puhtaasti esimerkillistä toimintaa!P.S. Maailman vesipäivän kunniaksi myös me Ekolossa osallistumme keräämään varoja kestävien vesiratkaisujen rakentamiseen. Lahjoitamme maaliskuussa yhden päivän Numi-tee myyntimme kokonaisuudessaan H2OPE-projektille, minkä lisäksi lahjoitamme koko maaliskuun ajalta saadut Together for H2OPE miniteepakkausten tuotot H2OPE-projektille.

Myös sinä voit osallistua vesikampanjan sanan levittämiseen ja H2OPE-projektin tukemiseen! Se tapahtuu seuraavasti:

Postaa kuva Instagramiin hashtagilla #EH2OPE ja kerro kommenttikentässä, mistä olet ostanut Numi-teesi, jos kyseessä on Numin tee. Saat toki käyttää mitä tahansa kaapistasi löytyvää teetä, mikäli et ole vielä ehtinyt maistaa Numia :)

Arvonta kestää koko maaliskuun ajan, viimeinen osallistumispäivä on 31.3.2015. Keskiviikkona 1.4.2015 arvomme 10 Numi-tee tuotepaketin voittajaa!

Lisätietoa Maailman vesipäivästä ja Ekolon kampanjasta löytyy edellisestä blogikirjoituksesta: http://ekoloinen.blogspot.fi/2015/03/tee-on-hyvaa-maailman-vesipaivana.html.

Kaikki kuvat ja faktat ilman erillisiä linkkejä ovat Numin kotisivuilta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.