perjantai 6. maaliskuuta 2015

Tee (on) hyvää Maailman vesipäivänä 22.3.2015 - Ekolon vesikampanja


Kolea kevätpäivä - mikä silloin sen parempaa kuin nauttia kuppi kuumaa teetä. Mutta satutko huomaamaan mitä alla olevasta kuvasta puuttuu?


Vesi.Vesi on tärkeää jokaiselle meistä - niin arkipäiväiselle asialle kuin puhtaalle vedelle emme kuitenkaan uhraa montaa ajatusta päivässä, jos yhtään. Kuitenkin jopa yhdellä yhdeksästä ihmisestä maapallolla ei ole saatavilla puhdasta vettä.

Maaliskuun 22. päivänä vietetään vuosittain Maailman vesipäivää (World Water Day). Vesipäivää on vietetty vuodesta 1992 lähtien, jolloin YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksiVesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa vesivarantojen vaikutuksesta sekä taloudelliseen tuottavuuteen että sosiaaliseen hyvinvointiin ja muistuttamaan veden tärkeydestä osana maailmanlaajuista kehitystä ja hyvinvointia. Maailman vesipäivä on merkittävä päivä, sillä....

  • jopa yhdellä yhdeksästä ihmisestä maapallolla ei ole puhdasta vettä käytettävissään
  • enemmän ihmisiä kuolee vuosittain puhtaan veden puutteeseen ja huonoihin hygieniaolosuhteisiin kuin mihinkään väkivallan muotoon, mukaanlukien sotiin
  • 4 000 lasta kuolee päivittäin likaisen veden aiheuttamiin sairauksiin
  • naiset ja lapset jotka joutuvat kävelemään monta tuntia päivittäin hakeakseen vettä perheelleen menettävät lisätienestejä eivätkä pysty osallistumaan koulunkäyntiin.

Puhtaan veden saatavuus yhteisössä on tärkeää, sillä siten...
  • voimme vuositasolla välttyä 2,2 miljoonalta epäpuhtaan veden aiheuttamalta kuolemalta
  • naisten ja lasten mahdollisuus käydä koulua kasvaa
  • naiset voivat käyttää päivässä vapautuvat tunnit koulutuksensa loppuunkäymiseen tai ansaitakseen lisää rahaa perheelleen
Jos haluat tehdä testin katsoaksesi mikä on oma vesijalanjälkesi, voit tehdä sen täällä.

Numin Together for H2OPE-projekti


Tänä vuonna Numi-tee tukee maailman vesipäivää varainkeruulla Together for H2OPE-projektin kautta. Vuoden 2015 maailman vesipäivää tukeakseen Numi on yhdessä Charity: water -järjestön kanssa järjestänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on kerätä varoja kestävien vesiratkaisujen luontiin alueilla, joissa niihin on erityinen tarve. Kestäviä ratkaisuja ovat esimerkiksi porakaivojen rakentaminen, vedenkeruualtaiden asentaminen ja biosand suodattimien asentaminen.

Numista yrityksenä on pakko kertoa sen verran, että Numin perustajat ovat Ahmed ja hänen siskonsa Reem, jotka nimesivät yrityksensä Lähi-itämaisen juoman mukaan jota he joivat pieninä. Numi syntyi vuonna 1999 ajatuksesta mielen ja kehon hyvinvoinnista. Numin perustamisesta lähtien, Ahmed ja Reem ovat sitoutuneet kunnioittamaan luontoa. Heidän tuotteensa ovat 100 % luomua - sekä viljelijän, luonnon, että teen juojan suojelemiseksi. Numi tekee myös läheistä yhteistyötä useiden pienviljelijöidensä kanssa joita he ovat auttaneet pääsemään osaksi Reilua kauppaa. Teet ja yrtit ovat käsinpoimittuja ja saavat makunsa oikeista hedelmistä, kukista ja mausteista. Numi ei siis käytä luontaisia tai luontaisen kaltaisia aromeja tuodakseen makua teehen, vaan teet koostuvat 100 % aidoista ainesosista. Suurimman osan heidän pakkauksistaan voi myös kierrättää!


Ekolon vesikampanja

Numin projektista inspiroituneina olemme myös Ekolossa päättäneet ottaa osaa maailman vesipäivän tukemiseen. Vesikampanjallamme haluamme tukea Together for H2OPE-projektia ja sen myötä kestävien vesiratkaisujen luontia, sekä nostaa yleiseen tietoisuuteen ja keskusteluun maailman vesipäivän ja sen sanoman. Ekolon Vesikampanja kestää koko maaliskuun ajan ja kampanjan lopussa lahjoitamme yhden päivän Numi-tee myyntimme kokonaisuudessaan H2OPE-projektille. Lisäksi lahjoitamme koko maaliskuun ajalta saadut Together for H2OPE miniteepakkausten tuotot H2OPE-projektille.

Haluaisitko myös Sinä osallistua vesikampanjan sanan levittämiseen ja H2OPE-projektin tukemiseen? Voit tehdä sen helposti seuraavasti: 

Miten? Postaa kuva Instagramiin hashtagilla #EH2OPE ja kerro kommenttikentässä mistä olet ostanut Numi-teesi, jos kyseessä on Numin tee. Saat toki käyttää mitä tahansa kaapistasi löytyvää teetä, mikäli et ole vielä ehtinyt maistaa Numia :)

Miksi? Koska ilman vettä myöskään tee ei ole mitään - vesi on kaiken ydin. Postaamalla kuvan teestä ilman vettä, havainnollistamme veden tarvetta arkipäivän asioissa.

Milloin? Arvonta kestää koko maaliskuun ajan, viimeinen osallistumispäivä on 31.3.2015. Keskiviikkona 1.4.2015 arvomme 10 Numi-tee tuotepaketin voittajaa!

Lisää kuulumisia koskien maailman vesipäivää 2015 ja Ekolon vesikampanjaa päivitän blogiin tämän kuukauden aikana. Stay tuned! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.