Puuroa tulee tehtyä, mutta aina kaikkea ei tule syötyä. Samoin voi käydä vaikka perunamuusille, kukkakaalimuusille, porkkanasoseelle yms. Helppoa, herkullista, edullista ja ekologista on tehdä vaikka rieskoja tai teeleipiä!
Ihana mantelimaidosta ja riisihiutaleista tehty puuro oli jäänyt osin
syömättä ja seuraavan päivän lounasaika lähestyi. Päälle äkkiä jauhoja,
suolaa (ja mantelimaitojauhe jos puurossa sitä ei ollut) ja
vapaaehtoinen nuorisosta sitä sekoittamaan. Mieluiten johonkin ennalta
katsottuun paikkaan, ettei tarvitse pelastaa läppäriä jauhoroiskeilta.
Perään kasvimaito (tai vesi) ja öljy ja lisää sekoittelua.
Mantelimaito
sopii tosi hyvin leivonnaisiin, tällä kertaa olin tehnyt puuron siihen
niin en lisännyt sitä erikseen. Kaapista löytynyt hasselpähkinäöljy
antoi myös ihanan maun muutenkin erinomaiseen rieskaan!
Tämä ohje sopii myös kaikille, joilla ei ole jauhopeukaloa.
Puurorieska
- 3-5dl puuroa, muusia yms (kaikki mössö siis käy)
- 2-4 dl luomuspeltjauhoja
- 2-3dl luomukasvimaitoa (herkkusuille 2 mitallista mantelijuomajauhetta ja 2dl vettä)
- 1tl kristallisuolaa
- 2 rkl luomukasviöljyä (vinkki: laita 1rkl hasselpähkinäöljyä)
Sekoita ensin jauhot ja suola keskenään ja lisää ne puuron joukkoon. Sekoita esim. lusikalla, lisää neste ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
Jos puuroa on vähemmän, käytä jauhoja enemmän. Taikinan koostumuksella ei ole paljonkaan väliä, ellet ole tarkka leipästen muodosta.
Levitä taikina pellille joko isoksi levyksi tai kahdeksi rieskaksi. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa (kiertoilmauunissa 200) noin 30min.
Syö uunituoreena. Ihmettele, jos sitä jää jäljelle :)
Alkuperäinen ohje löytyi täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.