maanantai 3. syyskuuta 2012

Puurorieska, eli kuinka käyttää jämäruokia

Puuroa tulee tehtyä, mutta aina kaikkea ei tule syötyä. Samoin voi käydä vaikka perunamuusille, kukkakaalimuusille, porkkanasoseelle yms. Helppoa, herkullista, edullista ja ekologista on tehdä vaikka rieskoja tai teeleipiä! 

Ihana mantelimaidosta ja riisihiutaleista tehty puuro oli jäänyt osin syömättä ja seuraavan päivän lounasaika lähestyi. Päälle äkkiä jauhoja, suolaa (ja mantelimaitojauhe jos puurossa sitä ei ollut) ja vapaaehtoinen nuorisosta sitä sekoittamaan. Mieluiten johonkin ennalta katsottuun paikkaan, ettei tarvitse pelastaa läppäriä jauhoroiskeilta.
Perään kasvimaito (tai vesi) ja öljy ja lisää sekoittelua.  
Mantelimaito sopii tosi hyvin leivonnaisiin, tällä kertaa olin tehnyt puuron siihen niin en lisännyt sitä erikseen. Kaapista löytynyt hasselpähkinäöljy antoi myös ihanan maun muutenkin erinomaiseen rieskaan!

Tämä ohje sopii myös kaikille, joilla ei ole jauhopeukaloa.

Puurorieska

  • 3-5dl puuroa, muusia yms (kaikki mössö siis käy)
  • 2-4 dl luomuspeltjauhoja

Sekoita ensin jauhot ja suola keskenään ja lisää ne puuron joukkoon. Sekoita esim. lusikalla, lisää neste ja öljy ja sekoita tasaiseksi.
Jos puuroa on vähemmän, käytä jauhoja enemmän. Taikinan koostumuksella ei ole paljonkaan väliä, ellet ole tarkka leipästen muodosta.
Levitä taikina pellille joko isoksi levyksi tai kahdeksi rieskaksi. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa (kiertoilmauunissa 200) noin 30min.

Syö uunituoreena. Ihmettele, jos sitä jää jäljelle :)

Alkuperäinen ohje löytyi täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.