Tuorepuuro on hyvä alku päivälle. Nälkä pysyy puuroaamiaisen
jälkeen poissa pitkään, mutta olo jää silti mukavan kevyeksi.
Lempipuuroni syntyy tattarista ja taateleista. Teen yleensä puuroa
kerralla vähän isomman annoksen. Kun puuroa on pyöräytetty kerralla
parin päivän tarpeiksi, säästyy sekä aikaa että vaivaa. Vähän isompi annos on myös kivempi ja helpompikin
valmistaa, kuin ihan pikku satsi, jonka saa kaapia tehosekoittimen
pohjalta.
Tattari-taatelituorepuuro (n. 3 annosta)
Aloita puuron valmistus tattarin huolellisella huuhtelulla. Tämä
onnistuu kulhon ja siivilän avulla. Huuhdeltu tattari saa liota ainakin
kahdeksan tuntia, yksinkertaisinta on antaa sen olla vedessä yön yli.
Lionnut tattari muuttuu jännästi limaiseksi. Huuhdo tämä limaisuus
tattarista pois siivilän avulla. Kun kaikki kalvot ovat kaikonneet, pane
tattari tehosekoittimeen. Heitä sekaan taatelit, joko tuoreet tai
kuivatut versiot. Kuivattuja taateleita kannatta myös liottaa ainakin
muutama tunti ennen käyttöä.Lisää seokseen vettä, kunnes seos on sopivan
puuromainen. Mahdollinen taateleiden liotusvesi kannattaa ehdottomasti
hyödyntää tässä,
Tuorepuuron
kavereiksi sopivat monelaiset lisukkeet, esimerkiksi marjat ja
hedelmäpalat. Tällä kertaa tein puurolle "hillon" kuivatuista
viikunoista, vastaavan kastikkeen voi valmistaa muistakin
kuivatuista hedelmistä, kuten taateleista tai aprikooseista tai näiden
yhdistelmistä. Kastikkeen resepti on superhelppo:
Viikunakastike
- 6 kuivattua viikunaa
- vettä
Laita viikunat likoamaan vesitilkkaan. Kun viikunat ovat
pehmennet (tämä vie parisen tuntia), kippaa koko komeus tehosekoittimeen
ja sekoita sileäksi.
Tuorepuuron lisukkeeksi sopii
myös cashewpähkinöistä valmistettu vaniljakastike. Tällä kertaa kokeilin
vähän uutta ja tein soossin Raw food -makeita herkkuja raakaravinnosta
-kirjan reseptillä, joka poikkesi aiemmin käyttämästäni siinä, että
tähän versioon tuli cashewpähkinöiden lisäksi myös puolikas avokado.
Lopputulos olikin vielä asteen verran aiempaa kermaisempi. Kirjan
ohjeella vaniljakastiketta tulee aikamoinen määrä. Reseptin voi siis huoletta
puolittaa.
Vaniljakastike
- 3 dl cashewpähkinöitä
- 1/2 avokado
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl hunajaa (tai agavesiirappia/taatelia/muuta makeutinta)
- 3 dl vettä
Mittaa vesi ja cashewpähkinät tehosekoittimeen. Jauha hienoksi. Lisää muut ainekset ja hienonna uudestaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!
Pyrimme vastaamaan jokaiseen kommenttiin pian.